Εποχιακή αλλεργία και Extension Βλεφαρίδων όσα πρέπει να γνωρίζεις

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι ξέρουμε πως πολλοί άνθρωποι έχουν εμφανίσει ή μπορεί να εμφανίσουν τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους αλλεργία. Ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν τις γνωστές εποχικές αλλεργίες ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Άνοιξης.

Πως μπορεί όμως η αλλεργία να επηρεάσει τα Extensions Βλεφαρίδων σας;

Οι αλλεργίες μπορούν να δημιουργήσουν έντονο τρίψιμο των ματιών καθώς και υγρά μάτια τα οποία βλάπτουν τα Extensions Βλεφαρίδων. Ο κνησμός στα μάτια μπορεί να σας οδηγήσει στο να αποκολληθούν πολύ πιο γρήγορα τα extensions βλεφαρίδων σας από το υπερβολικό τρίψιμο και τα υγρά μάτια μπορεί να αποδυναμώσουν την διαδικασία της συγκόλλησης των βλεφαρίδων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλος χρόνος συγκράτησης των extensions βλεφαρίδων.

Αν αναρωτιέστε πως τα υγρά μάτια μπορούν να βλάψουν τόσο πολύ τα extensions βλεφαρίδων, θα σας απαντήσουμε αμέσως.

Το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται στο πόσο θα βραχούν τα extensions βλεφαρίδων κατά την διάρκεια της εφαρμογής ή και μετά το πέρας της διαδικασίας αλλά το τι περιέχουν μέσα τα δάκρυά μας.

Τα δάκρυα μας περιέχουν χλώριο, κάλιο και νάτριο. Τα φυσικά δάκρυα είναι πλούσια σε αλάτι και λάδι. Όσες κάνετε extensions βλεφαρίδων θα γνωρίζατε ήδη ότι το λάδι είναι ο νούμερο ένα εχθρός της κόλλας για τα extensions βλεφαρίδων. Το αλάτι και το λάδι που περιέχουν τα δάκρυά μας σπάνε την κύρια ουσία (κυανοακρυλικό) που βρίσκεται σε όλες τις κόλλες των extensions με αποτέλεσμα να τις αποδυναμώνουν.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να διαρκέσουν τα extensions κατά την περίοδο της έξαρσης των αλλεργιών;

Για να είμαστε ειλικρινής τρόπος για να αποφύγετε τις αλλεργίες δεν υπάρχει. Μπορείτε όμως να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας ώστε να ανακουφιστείτε και να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα πριν προβείτε  στην τοποθέτηση των extensions.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να ενημερώνετε πάντα την τεχνίτρια σας για τυχόν αλλεργίες ή κολλύρια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε εκείνη την περίοδο και εκείνη με την σειρά της ως επαγγελματίας θα ξέρει ακριβώς πως να το διαχειριστεί.

Από εκεί και έπειτα υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε και εσείς για να βοηθήσετε ώστε τα extensions βλεφαρίδων να διαρκέσουν περισσότερο ακόμα και κατά την διάρκεια μιας εποχικής αλλεργίας.

1.Προσπαθήστε να αποφύγετε το τρίψιμο των ματιών σας και το τράβηγμα των βλεφαρίδων σας.

2. Έχετε πάντα χαρτομάντηλα στην τσάντα σας. Όταν τα μάτια σας αρχίσουν να δακρύζουν μπορείτε με απαλές κινήσεις και ταμποναριστές να σκουπίζετε τα μάτια σας.

3. Καθαρίζετε τα extensions βλεφαρίδων κάθε μέρα. Ο καθημερινός καθαρισμός θα μειώσει σημαντικά τον ερεθισμό που νιώθετε και θα σας ανακουφίσει. Συνιστούμε να γίνεται σωστός καθαρισμός των extensions δύο φορές την ημέρα.

4. Προγραμματίστε πιο σύντομα την συντήρησή σας από ότι συνήθως. Η άνοιξη είναι ο πρώτος γύρος εποχικής τριχόπτωσης μέσα στο έτος και σε συνδυασμό με τις αλλεργίες χάνουμε περισσότερες βλεφαρίδες από ότι χάνουμε άλλες εποχές. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να σας τρομοκρατεί γιατί είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί καθόλου. 

Lash & Brow Authors

Lash & Brow Authors

Με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της αισθητικής, οι ειδικοί μας ενημερώνονται διαρκώς για τα νέα και τις εξελίξεις στον χώρο της ομορφιάς.
Σε εβδομαδιαία βάση θα σε ενημερώνουμε για νέα hot θέματα που σε αφορούν !